En investering för kärleken och livet

bröllop01

När man som par håller på att som bäst planera sitt drömbröllop har man ofta också en budget att följa. En av budgetposterna heter ”bröllopsfotograf” och den budgetposten ser väldigt olika ut hos olika människor. Vissa prioriterar den högt och lägger mellan 20 000 –
50 000 kr på en bröllopsfotograf, medan andra kanske hellre prioriterar en riktig lyxmiddag med supergoda rätter och en vackert specialdesignad bröllopstårta, och därför bara lägger ca 3 000 – 5 000 på fotografen. Och ett tredje par kanske har skrivit 0 kr på ”bröllopsfotograf” eftersom brudgummens syster ändå fick en systemkamera i julklapp och kan ta lite bilder med den.

Varje brudpar måste själva bestämma vad som är viktigast för dem när det gäller deras bröllop. Dock är det ändå så att när man kommer in i vardagen igen efter alla bröllopsbestyr finns det tre saker som återstår efter det härliga bröllopskalaset; ringarna, minnena och bilderna. Och bilderna speglar minnena och känslorna från den dagen, de tar er tillbaks till det där pirret i magen minutrarna innan vigseln, till mammas och pappas varma och kärleksfulla gratulationskramar ute på kyrktrappan, till broderns tårfyllda och vackra tal under bröllopsmiddagen och till glädjen och skratten under dansen på kvällen. Bilderna ger er en chans att återuppleva allt det, gång på gång på gång. Och vad kan vara bättre än att återinvestera i era egna känslor och minnen?

Jag har hört om brudpar som bara bokat en kort porträttfotografering men sedan ångrat i efterhand att de inte bokade fotograf under hela dagen, eftersom det inte finns några bilder från resten av dagen, mer än de suddiga mobilbilderna deras vänner lagt upp på Facebook. Eller de som inte bokade någon fotograf ens till porträtten, för att de hade så tajt budget, men i efterhand är ledsna över att det inte finns några fina och kärleksfulla bilder på dem från deras stora dag. Jag blir så ledsen när jag hör sådant. Man ska inte behöva känna ånger och sorg över någonting förknippat med sitt eget bröllop. Man ska enbart vara upprymd av glädje, kärlek och värme.

Vad får man då för pengarna som man investerar i en bröllopsfotograf? Jag tycker inte man ska se det som att man enbart köper en tjänst och en slutprodukt. Utöver alla de fina bilderna som låter er minnas tillbaks till bröllopsdagen igen och igen, investerar ni även i själva upplevelsen. En rolig och kärleksfull stund där ni får ägna er åt varandra, där ni får skratta, kramas och pussas och bara ha mysigt och roligt. Det är ändå er två dagen handlar om, all stress kring blomsterleveranser, dukning, strumpeband och manschettknappar kan ni lägga åt sidan för ett ögonblick. Bröllopsfotograferingen ska handla om er och er kärlek. Precis som resten av livet.

bröllop02

Budgettips!
Det kan ju vara så att man verkligen verkligen vill anlita en bröllopsfotograf men man har helt enkelt inte råd. Önska er en bröllopsfotografering i bröllopspresent!
Eller så kan det vara så att ni sparat ihop de pengarna själva men ni har inte hunnit spara så mycket som ni skulle vilja. Boka då enbart timmarna med fotografen, utan att några bilder ingår. Beställ sedan bilder efter hand ni kan spara ihop mer. En heldag (12 timmar) med en proffessionell fotograf utan att något annat än fotograferingstiden ingår kostar ca 8 000 – 10 000 kr. Då finns det bilder från hela er dag och så kan ni investera i så många bilder ni tycker ni har råd med. Det är bättre att bilderna är tagna och att ni inte köper så många, än att de inte är tagna och ni ångrar er efteråt.

Annonser

6 reaktioner på ”En investering för kärleken och livet

  1. Så bra skrivet.
    Jag själv älskar bilder & minns de bästa stunderna via foton. Så jag hoppas verkligen vi kommer anlita någon som är duktig på just bröllopsfotografering 🙂

  2. Jag har sett den på Arken Zoo i Finspång men har inte sett den innan. Vet inte hur ny/gammal den är. Tycker det är svårt att hitta roliga & aktiverande leksaker för katterna.

  3. Ping: Professionell bröllopsfotograf – onödigt eller ovärderligt? | Matilda Wik Fotografi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s