Vid tajt budget – satsa på fler fotograferingstimmar

Tips till blivande brudpar #2 – Vid tajt budget – satsa på fler fotograferingstimmar

Att ha en fotograf med under hela dagen är förstås det önskvärda. Då får man hjälp med att dokumentera allt det där man kanske annars glömmer bort så lätt – bilden av rörda föräldrar i kyrkbänken, glädjen vid kramarna utanför kyrkan, de där små detaljerna vid dukningen som ni slet så länge med att göra för hand, vilken färg hade egentligen marsipanen på tårtan och vem satt bredvid brorsan vid middagen?

heldag

Att boka en fotograf under hela dagen är givetvis lite mer kostsamt än att bara boka upp ett par timmar för att ta porträtt. Men om man har en lite tajtare budget skulle jag ändå rekommendera att man bokar fler timmar och skalar ner på antalet bilder. Om inte heldag, så åtminstone 5-8 timmar så att man får med så mycket som möjligt av dagen. Varför då? tänker ni, klart vi vill ha många bilder! Ja givetvis, men har man en tajt budget så får man prioritera. Och bilderna går alltid att köpa till i efterhand, ni kan spara ihop själva månad efter månad eller ännu bättre – önska er i bröllopspresent! Om man bokar upp fler timmar och får med så mycket som möjligt av dagen så är i alla fall bilderna tagna om man skulle vilja ha dem. Om man å andra sidan bara bokar 2-3 timmar och sedan ångrar sig och hade velat ha bilder från festen så är det svårt att återskapa.

Summa summarum: Vid tajt budget rekommenderar jag att boka fler timmar och ta färre bilder (till en början) för att försäkra sig om att bilderna blir tagna och att minnena bevaras!

Annonser

3 reaktioner på ”Vid tajt budget – satsa på fler fotograferingstimmar

  1. Ping: Professionell bröllopsfotograf – onödigt eller ovärderligt? | Matilda Wik Fotografi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s