Finaste platsen gör inte alltid finast bilder

Tips till blivande brudpar #4 – Finaste platsen gör inte alltid finast bilder

När det kommer till att se ut platser för fotograferingen kan det vara bra att göra det tillsammans med fotografen. Ni som brudpar har säkert en bra uppfattning om var ni skulle vilja fotografera er eftersom ni har sett några fina platser i närheten. Men fotografen ser det med andra ögon och eftersom ni har bokat en fotograf för dennes expertis skull så är det ju dumt att inte utnyttja den 🙂

Vad vi tänker som fina platser är ofta stora, gröna ängar eller på bryggan vid vattnet i solglittret. Och det är ju väldigt vackert! För ögat. Kameran kommer dock få svårt med detta eftersom det ofta är väldigt starkt solljus på de ställena. Därför blir de där finaste platserna sällan var man tar de finaste bilderna. Ett exempel med ett brudpar som jag fotograferade 2011. Vi började med några bilder på klipporna vid vattnet (den vänstra bilden). Det fina solglittret blev mest en vit bakgrund och inte alls så där fint som vi ser det med våra ögon. Skulle bilderna vara lägre exponerat så att vattnet hade synts, hade istället brudparet på bilden blivit siluetter och alldeles för mörka.
Vi bytte sedan plats till en mer grönskande plats (högra bilden). Solen sken här också men den sken bakom träden så platsen var lite skyddat mot det där allra starkaste ljuset. En till synes ganska tråkig plats för blotta ögat, gräs och några björkar, hur kul är det liksom? 😛 Men oj vilken skillnad på bilderna!

finasteplatsenintealltidfinastbild

Så titta på platser tillsammans med fotografen och fråga om råd när det gäller ljus och bakgrunder på de platser ni önskar.

Annonser

4 reaktioner på ”Finaste platsen gör inte alltid finast bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s