Planera för bröllopsporträtt tillsammans med andra

Tips till blivande brudpar #7 – Planera för bröllopsporträtt tillsammans med andra

Om ni vill ta bröllopsporträtt tillsammans med andra gäller att att planera för det innan. Om ni vill ta bröllopsporträtt tillsammans med tärnor och marskalkar brukar jag rekommendera att man gör det i början av porträttsessionen, då finns utrymme för lite glada, naturliga och avslappnade bilder tillsammans med bästa väninnorna eller brodern eller vilka som nu ingår i brudföljet. Det brukar bli väldigt uppskattade bilder för både brudparet och brudföljet!

001

Likaså om ni vill fotograferas tillsammans med era barn så brukar jag rekommendera att detta sker i början av porträttsessionen, och att det sedan finns någon på plats som kan ta med sig barnen och passa dem medan vi fotograferar resten av era porträtt. Det är viktigt att ni får den stunden ihop och att den handlar om er, det kan vara distraherande om era barn är med under resten av porträttfotograferingen, både för er men också för dem, de blir förmodligen lätt uttråkade efter en stund.

120

Vill ni ta bilder tillsammans med familjen – föräldrar, mor- och farföräldrar och kanske syskon, så brukar jag rekommendera mer traditionella porträtt utanför kyrkan efter vigseln. Dessa bilder handlar mycket om att ”passa på att ta när alla ändå är samlade och dessutom finklädda”, de är på något sätt obligatoriska.

077

Det är viktigt att planera in dessa bilder så att de blir tagna, är de inplanerade från början brukar det också bli mest effektivt och ingen tid går till att fundera över ”när ska vi ta de bilderna?”. Har ni planerat in dem från början kan ni också instruera eventuell toastmaster vad som gäller efter vigseln så att han eller hon kan hjälpa till att samla ihop familjen och släkten till de obligatoriska familjebilderna, alternativt att ni informerar familjen och släkten själva innan bröllopsdagen så att de inte hinner smita iväg innan vi tagit bilderna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s