Tre enkla tips för att få fler besökare till din blogg

picture_0009

1. Regelbundna uppdateringar
Detta är nästan a och o, och något som brustit i min egen blogg i perioder. Gör gärna upp en plan över en längre tid för att lättare kunna producera kvalitativa inlägg, det brukar vara en hjälp för att kunna blogga regelbundet. Bestäm i din plan hur ofta du planerar att uppdatera. Är det en gång i veckan, tre gånger i veckan, varje dag eller flera gånger varje dag? Känn efter vad du klarar av, vad som är ett rimligt mål att sätta upp. Skriv också i din plan vilka typer av inlägg du planerar att skriva, vilka ämnen, kanske rent av konkreta förslag på t ex rubriker. Här kan du också planera för vilka du ska vända dig till. Du kanske har flera olika målgrupper och då kan en idé vara att på måndagar så bloggar du för en grupp, på torsdagar för en annan.

2. Kommentera andras bloggar
Detta brukar ge effekt, det kan du se i statistiken att dina besökare kommer från bloggar där du har kommenterat. Ofta går människor in på kommentarer och läser och finns det där en länk till din blogg är chansen stor att en eller flera klickar på den. Kommentera gärna bloggar i samma genre som din egen, det kommer också att hjälpa eftersom du stiger i ranking på google. Din blogglänk hamnar på en annan blogg (i kommentarsfältet) som skriver om samma sak som dig så när människor söker efter det på Google kommer din länk att dyka upp.

3. Knappar för delning i sociala medier
Om de som läser din blogg gillar bloggen eller gillar ett specifikt inlägg så är det dumt att inte ge dem tillfälle att sprida det vidare i sociala medier. Erbjud därför dina läser gilla/dela-knappar till t ex Facebook och Twitter. Då delar de till sina vänner som i sin tur förhoppningsvis besöker sidan, läser inlägget och också gillar och delar vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s