Utnyttja den fina sommarkvällen till bröllopsporträtt

Tips till blivande brudpar #9 – Utnyttja den fina sommarkvällen till bröllopsporträtt

bild_0365

Det absolut finaste ljuset på sommaren är kvällsljuset. Solen som sänker sig ner i horisonten och som skapar det där mjuka ljuset som gör att man kan hamna helt i trans. Det är värt att utnyttja det ljuset för sina bröllopsporträtt!

De flesta tänker inte på detta utan bokar 1-2 timmar porträtt innan eller direkt efter vigseln. Men ni kan dela upp porträttfotograferingen så att ni ägnar 15-30 minuter åt porträttfotografering på kvällen. Detta beroende på hur det passar in i dagsschemat förstås, det gäller att stämma av med toastmastern. Men en kvart brukar inte vara några problem att komma loss, ofta ligger det en paus efter förrätten innan varmrätten kommer in och då kan ni passa på att få de där riktiga guldkornen i bröllopsalbumet – bröllopsporträtten i den ljumma sommarkvällen, i det mjuka kvällsljuset.

Mitt tips är alltså att dela upp porträttfotograferingen och spara lite tid att använda senare på kvällen när solen står lågt och ljuset blir mjukt och romantiskt. Och glöm för allt inte i världen att stämma av med toastmastern så att hen inte blir alldeles stirrig när ni helt plötsligt har försvunnit 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s