Tilda tycker till – om Eurovision Song Contest 2014

Arrangemanget
Jag älskade ”vykorten” från varje artist, dvs den lilla filmsnutt när det på något sätt skulle komponera sin egen flagga och sedan fota av den. Kanske gillade jag den grejen så mycket för att den talade till min kreativa ådra och till fotografen i mig. Eller så var det helt enkelt bara en så himla cool och rolig grej! Massa tummar upp för det hur som helst! I övrigt var det helt okej, inte för mycket flams och trams från programledarna, lagom med skämt osv. Det hela drog ut lite på tiden så det blev stressigt för dem på slutet men överlag ett väl genomfört arrangemang!

Bidragen
Mycket skräp upplevde jag att det var, precis som jag brukar uppleva i de svenska uttagningarna. Några enstaka nummer var tilltalande men överlag var det mest smörja och segt att ta sig igenom.

Sveriges insats
Sanna Nielsen är en väldigt professionell artist och en superduktig sångerska! Hon gjorde det mycket bra och är väl värd sin tredjeplats!

Vinnarlåten
Det har debatterats hett kring vinnarbidraget från Österrike som framfördes av Conchita Wurst. Min åsikt är låten var väl sådär, varken bu eller bä. Och därav tror jag att Österrike vann på grund artisten som framförde låten, de budskap hon förmedlade och de skriverier som varit innan. Detta är på gott och ont tycker jag. Bra att hon vann och att vi stärker budskapet om allas lika värde! Bra att detta budskap hittar ännu en arena att slå sig fram på. Samtidigt lite trist att det är det som ska avgöra, och inte låten. Detta är i och för sig inget nytt, det är helheten som spelar in när det gäller Eurovision, jag vet det. Men hade Eurovision bara sänts på radion så att ingen sett vem som sjungit vad hade nog Österrikes låt kommit rätt långt ner på listan. I alla fall min egen lista.

Någon av er som såg Eurovision? Vad tyckte ni?

 

Annonser

6 reaktioner på ”Tilda tycker till – om Eurovision Song Contest 2014

  1. Jag älskade Österrikes låt från första gången jag hörde den, och då var det utan att se artisten, så jag hade nog röstat på den oavsett. Den gav mig gåshud med sin James Bond-känsla!

  2. Såg inte eurovision, har typ bara hört Hollands låt (som jag totalfastnat i) och nån Cake-bake-låt (som inte gick till finalen, vilket kanske var lika bra?). Sen har jag ju hört Undo också, den tycker jag också är bra. 😛

    • Haha okej 😛 Jag gillade INTE Hollands låt, gillade bara Sanna av de som var topp tre 😛 Så tur jag inte röstade då för jag hade tydligen väldigt annorlunda smak jämfört med resten av Europa 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s